Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii! pachet 9 zile plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines - 19.09.2024

Descriere

Destinatie: Uzbekistan

Durata: 1 zi, fara cazare

Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva – Urgench

Orase situate pe Drumul Matasii: Samarkand, Bukhara, Khiva
Obiective UNESCO vizitate: fortareata Ichan-Kala in Khiva, centrul istoric al orasului Bukhara, orasul Samarkand – Rascruce de Culturi

Gastronomia uzbeka: plov, non/lepeshka (painea locala) si galuste cu dovleac

Experiente locale: vizita la statiile de metrou din Tashkent, calatoria cu trenul de mare viteza Afrosiyab, program folcloric in Khiva, spectacol de lumini si culoare in Piata Registan, degustare de vinuri in Samarkand

Descriere programZiua 1 (Joi 19.09.2024): Bucuresti – Istanbul  


Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10. 


Ziua 2 (Vineri 20.09.2024): Istanbul - Tashkent


Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK368 cu decolare la ora 00:55. Aterizare la Tashkent la ora locala 07:20. Intalnire cu ghidul local si transfer privat la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar, pentru formalitatile de check-in si mic dejun. In continuarea zilei vom explora orasul Tashkent si vom incepe cu partea veche a orasului, cu Complexul Khast Imam, centrul sau spiritual care cuprinde moschei, mausolee si alte structuri arhitecturale vechi. In continuare vom vedea Medrasa Kukeldash (exterior), bazarul Chorsu, Muzeul de Arte Aplicate care gazduieste exponate nepretuite de arta aplicata create de maestri din sec. XIX pana in prezent. Ne vom plimba cu metroul din Tashkent, unde fiecare statie are propriile sale caracteristici arhitecturale unice: marmura, granit, sticla, ceramica, alabastru si alte decoratiuni. Vom continua turul panoramic cu Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 3 (Sambata 21.09.2024): Tashkent - Samarkand


Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Samarkand. Conform legendei Timur Lenk a ales Samarkand drept capitala a imperiului sau deoarece “orasul are cel mai curat aer si pamant sanatos”. Cei mai mari poeti si filozofi ai lumii au dat orasului diverse nume – Gradina Sufletului, Perla Rasaritului si Oglinda Lumii. Cu toate acestea, ei nu au putut sa descrie frumusetea si bogatia acestui oras. Mostenirea culturala din Samarkand este mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al marelui Drum al Matasii. In contrast cu muzeele in aer liber Bukhara si Khiva, cladirile istorice din Samarkand sunt raspandite in tot orasul. Vom porni in turul de oras care va include Mausoleul Gur Emir, construit in 1403, locul de veci al temutului Timur Lenk, Observatorul Ulugh Bek, construit in 1429 de Ulugh Bek, conducator timurid si celebru astronom, nepotul lui Timur Lenk si Afrosiyab, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia Centrala, ruinele datand din sec. VIII I.Hr. In Afrosiyab s-au gasit palate frumos decorate cu sculpturi, dar si case ale nobilimii, moschei si medrase, bai, strazi pietruite din epoca samanida. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Optional: Experimentati degustarea de vinuri la renumita Crama Khovrenko. Samarkand a fost renumit pentru vinul sau inca din cele mai vechi timpuri, Dmitri Filatov revolutionand productia comerciala de vin din zona in sec. XIX. Gustati cateva dintre vinurile aflate in pivnitele cramei si apreciati istoria bogata a vinificatiei din regiune. 


Ziua 4 (Duminica 22.09.2024): Samarkand 


Mic dejun. Vom continua turul de oras cu Piata Registan, unul dintre modelele remarcabile de arta de dezvoltare urbana din Asia Centrala. Numele pietei - „Registan” inseamna „loc nisipos”. In timpul domniei lui Timur (1370-1405) Registanul a fost principala zona comerciala. Apoi, in timpul domniei lui Ulugh Bek a dobandit un caracter oficial. Registanul este inconjurat de trei medrase (scoli) construite in perioada dintre sec. XV–XVII: Medrasa Ulughbek (1417-1420), Medrasa Sher-Dor (1619-1636) si Medrasa Tillya-Kori ( 1647-1660). In prezent cele trei medrase nu mai functioneaza ca institutii de invatamant. Vom vizita Moscheea Bibi-Khanym, numele sau insemnand „sfanta doamna” si, conform legendei, este asociat cu prima sotie a lui Timur Lenk, Sarai Mulk Khanum, confidenta si sfatuitoare a sa chiar si in chestiuni politice. Vom continua turul si vom vedea unul dintre cele mai pitoresti monumente ale istoriei antice – ansamblul memorial Necropola Shakhi Zinda, numele provenind din persana si inseamna „regele viu”. In prezent Shakhi-Zinda este un centru de pelerinaj, legenda spune ca aici se afla mormantul lui Kusam ibn Abbas, varul profetului Mahomed, dar locul este remarcabil si pentru arhitectura sa. Daca timpul permite ne vom plimba prin bazarul local. Seara, optional, vom putea admira spectacolul de lumini si culori din Piata Registan. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 5 (Luni 23.09.2024): Samarkand – Bukhara 


Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Bukhara. Centrul istoric din Bukhara, oras situat pe Drumul Matasii, vechi de peste 2000 de ani, este unul dintre cele mai bune exemple de orase islamice bine conservate din Asia Centrala din sec. X-XVII, orasul antic persan a servit ca centru major al culturii islamice timp de multe secole. Bukhara a fost multa vreme un important centru economic si cultural in Asia Centrala. Dupa sosire vom incepe explorarea orasului cu Fortareata Ark, resedinta emirilor din Bukhara, Moscheea Bolo Khauz (sec. XVIII), Chashma-Ayub, cladire istorica de cult, denumita dupa Ayyub, cunoscut in Vechiul Testament sub numele de Iov. Conform legendei izvorul aflat aici are puteri vindecatoare. In continuarea zilei vom vedea Mausoleul Samanid, impresionant prin eleganta sa sobra si un bun exemplu de arhitectura din sec. X din intreaga lume musulmana si Medrasa Chor Minor. In incheierea zilei ne vom deplasa inafara orasului pentru a vizita Sitorai Mokhi Khosa, resedinta de vara a ultimilor emiri din Bukhara. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 6 (Marti 24.09.2024): Bukhara


Mic dejun. Vom continua explorarea orasului Bukhara cu Ansamblul Arhitectural Lyab-i Khauz (sec. XVI-XVII), probabil cea mai populara atractie turistica din Bukhara, datorita maretiei sale, fiind delimitat de Medrasa Nodir Divan-Begi, Medrasa Khonako si Medrasa Kukeldas. Vom vizita un atelier de marionete si vom continua cu bazarul local si domurile sale (Toki Saraffon, Toki-Telpak, Toki Zargaron), Medrasa Ulughbek, Medrasa Abdulaziz Khan si Ansamblul Poi-Kalyan (Marele Minaret din sec. XII), simbolul orasului. In timpul vizitelor vom face o pauza pentru a savura un ceai local. In continuarea zilei timp liber pentru a explora individual orasul si cumparaturi. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 7 (Miercuri 25.09.2024): Bukhara – Khiva 


Mic dejun. Ne vom deplasa spre Khiva strabatand Desertul Kyzylkum. Khiva, loc prin care treceau odata  caravanele marelui Drum al Matasii, este un oras muzeu care impresioneaza prin linistea sa. Nu e de mirare ca este considerata perla Uzbekistanului situata in desert. Odata ajunsi in Khiva, ne vom regasi intr-un adevarat oras medieval. Strazile pietruite, moscheile si zidurile maiestuoase ale cetatii il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios turist. Intregul oras vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina cu muzica folclorica si dansuri traditionale


Ziua 8 (Joi 26.09.2024): Khiva 


Mic dejun. Vom incepe explorarea orasului Khiva cu muzeul in aer liber Ichan Kala, complex architectural fortificat ce cuprinde moschei, medrase, minarete si mausolee. In turul de oras vom vedea Palatul Tash-Khauli, numele sau insemnand „casa de piatra”, avand cele mai somptuoase decoratiuni interioare din Khiva, Moscheea Djuma, Mausoleul Pakhlavan Mahmud, Minaretul Kalta Minor. Vom vizita un centru de  de artizanat de sculpturi in lemn, iar in incheierea turului vom face o oprire la Ak - Sheikh Bobo, de unde se poate admira frumoasa panorama a orasului. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 9 (Vineri 27.09.2024) Khiva – Urgench – Istanbul – Bucuresti


Transfer privat la aeroportul din Urgench pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK263 cu decolare la ora 08:20 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 10:35. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1039 cu decolare spre Bucuresti la ora 13:45. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 15:00.


Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 15 PERSOANE. Pentru un grup de 10-14 persoane se percepe un supliment de 190 euro/persoana. Pentru un grup mai mic de 10 persoane, excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii.

Descriere cazare

Tashkent – Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar (scor Booking 8.7) https://mirluxeplaza.uz/ 


Samarkand – Hotel Orient Star 4* sau similar (scor Booking 8.8) https://orientstarhotel.uz/ 


Bukhara – Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar (scor Booking  8.9) https://www.booking.com/hotel/uz/orient-star-varaxsha.ro.html 


Khiva – Hotel Asia Khiva 3* sau similar (scor Booking 9.2) https://www.booking.com/hotel/uz/asia-samarkand.ro.html

Informatii utile calatoriilor in Uzbekistan

Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 30 de zile


Limba oficiala:  uzbeka; 


Ora locala: +2h/+3h fata de Romania


Moneda oficiala: som uzbek (curs oficial 1 EUR = 12,3 UZS; 1 USD = 12,96 UZS); in hoteluri si anumite magazine se poate folosi cardul de credit, dar predomina platile in numerar; se poate achita in anumite locuri direct in EUR sau USD; va recomandam sa aveti pentru plati/schimb valutar bancnote de EUR/USD in stare buna


Vestimentatie: in functie de perioada calatoriei se recomanda a avea in calatorie haine adecvate, respectiv haine subtiri din fibre naturale in zilele calduroase de vara si haine groase in timpul iernii; este recomandata tinuta decenta, regula impusa la vizitarea lacasurilor de cult; in bagaj se recomanda a avea o esarfa, sapca sau palarie pentru protectie impotriva soarelui, precum si ochelari de soare; in anumite lacasuri de cult accesul se face fara incaltaminte


Ambasada Romaniei in Uzbekistan: 


Adresa: Str. Zanjirbog nr. 44 A, Tashkent   


Telefon informatii consulare pentru cetateni romani : +998 71  2526888; +998 78 1205953


Telefon de urgenta: (+998-93) 399 99 06

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala max. 40 kg (2 piese a cate max. 23 kg) si bagaj de mana max. 8 kg pentru fiecare pasager;


ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor;


Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25 euro/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; 


Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);


Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea; 


Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare; 


Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;


Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;


Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta;


Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment;

Servicii ghid/ insotitor de grup


Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 


Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.


Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:


Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56653  – valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.).


Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:


Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;


Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;


Orar de zbor actualizat;

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:


30% se achita la momentul confirmarii rezervarii;


diferenta pana la 50% cu 60 de zile inainte de plecare


diferenta pana la 100% cu 35 de zile inainte de plecare


Pentru solicitari cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.


Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.


Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:


30% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;


50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;


100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.


Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.


Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.


In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Cetatenii romani pot calatori in Uzbekistan cu pasaportul turistic valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei pentru o perioada de max. 30 de zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.  


Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!


Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!


1.Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!


2.Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;


Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.


a.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;


b.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.


c.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.


d.Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.


Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.


Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:


Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/


Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.


Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.


Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor personale


Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Servicii incluse

1 noapte cazare + 1 early check-in la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar in Tashkent
2 nopti cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar in Samarkand
2 nopti cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar in Bukhara
2 nopti cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar in Khiva
mese: 7 mic dejunuri si 7 cine (din care 1 cina cu program folcloric)
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
transport cu trenul de mare viteza “Afrosiyab” pe rutele Tashkent – Samarkand si Samarkand - Bukhara
zbor cu compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 40 kg - 2 piese a cate max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Tashkent
tur de oras in Samarkand
tur de oras in Bukhara
tur de oras in Khiva
taxe turistice
taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul turisticinsotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid national local pe toata durata programului
transfer privat cu autocarul aeroport - hotel – aeroport si hotel – gara – hotel

Servicii excluse

mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 40 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 10 participanti:
Degustare de vinuri in Samarkand: 40 usd/persoana
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Destinatie: Uzbekistan

Durata: 1 zi, fara cazare

Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva – Urgench

Orase situate pe Drumul Matasii: Samarkand, Bukhara, Khiva
Obiective UNESCO vizitate: fortareata Ichan-Kala in Khiva, centrul istoric al orasului Bukhara, orasul Samarkand – Rascruce de Culturi

Gastronomia uzbeka: plov, non/lepeshka (painea locala) si galuste cu dovleac

Experiente locale: vizita la statiile de metrou din Tashkent, calatoria cu trenul de mare viteza Afrosiyab, program folcloric in Khiva, spectacol de lumini si culoare in Piata Registan, degustare de vinuri in Samarkand

Descriere programZiua 1 (Joi 19.09.2024): Bucuresti – Istanbul  


Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10. 


Ziua 2 (Vineri 20.09.2024): Istanbul - Tashkent


Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK368 cu decolare la ora 00:55. Aterizare la Tashkent la ora locala 07:20. Intalnire cu ghidul local si transfer privat la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar, pentru formalitatile de check-in si mic dejun. In continuarea zilei vom explora orasul Tashkent si vom incepe cu partea veche a orasului, cu Complexul Khast Imam, centrul sau spiritual care cuprinde moschei, mausolee si alte structuri arhitecturale vechi. In continuare vom vedea Medrasa Kukeldash (exterior), bazarul Chorsu, Muzeul de Arte Aplicate care gazduieste exponate nepretuite de arta aplicata create de maestri din sec. XIX pana in prezent. Ne vom plimba cu metroul din Tashkent, unde fiecare statie are propriile sale caracteristici arhitecturale unice: marmura, granit, sticla, ceramica, alabastru si alte decoratiuni. Vom continua turul panoramic cu Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 3 (Sambata 21.09.2024): Tashkent - Samarkand


Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Samarkand. Conform legendei Timur Lenk a ales Samarkand drept capitala a imperiului sau deoarece “orasul are cel mai curat aer si pamant sanatos”. Cei mai mari poeti si filozofi ai lumii au dat orasului diverse nume – Gradina Sufletului, Perla Rasaritului si Oglinda Lumii. Cu toate acestea, ei nu au putut sa descrie frumusetea si bogatia acestui oras. Mostenirea culturala din Samarkand este mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al marelui Drum al Matasii. In contrast cu muzeele in aer liber Bukhara si Khiva, cladirile istorice din Samarkand sunt raspandite in tot orasul. Vom porni in turul de oras care va include Mausoleul Gur Emir, construit in 1403, locul de veci al temutului Timur Lenk, Observatorul Ulugh Bek, construit in 1429 de Ulugh Bek, conducator timurid si celebru astronom, nepotul lui Timur Lenk si Afrosiyab, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia Centrala, ruinele datand din sec. VIII I.Hr. In Afrosiyab s-au gasit palate frumos decorate cu sculpturi, dar si case ale nobilimii, moschei si medrase, bai, strazi pietruite din epoca samanida. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Optional: Experimentati degustarea de vinuri la renumita Crama Khovrenko. Samarkand a fost renumit pentru vinul sau inca din cele mai vechi timpuri, Dmitri Filatov revolutionand productia comerciala de vin din zona in sec. XIX. Gustati cateva dintre vinurile aflate in pivnitele cramei si apreciati istoria bogata a vinificatiei din regiune. 


Ziua 4 (Duminica 22.09.2024): Samarkand 


Mic dejun. Vom continua turul de oras cu Piata Registan, unul dintre modelele remarcabile de arta de dezvoltare urbana din Asia Centrala. Numele pietei - „Registan” inseamna „loc nisipos”. In timpul domniei lui Timur (1370-1405) Registanul a fost principala zona comerciala. Apoi, in timpul domniei lui Ulugh Bek a dobandit un caracter oficial. Registanul este inconjurat de trei medrase (scoli) construite in perioada dintre sec. XV–XVII: Medrasa Ulughbek (1417-1420), Medrasa Sher-Dor (1619-1636) si Medrasa Tillya-Kori ( 1647-1660). In prezent cele trei medrase nu mai functioneaza ca institutii de invatamant. Vom vizita Moscheea Bibi-Khanym, numele sau insemnand „sfanta doamna” si, conform legendei, este asociat cu prima sotie a lui Timur Lenk, Sarai Mulk Khanum, confidenta si sfatuitoare a sa chiar si in chestiuni politice. Vom continua turul si vom vedea unul dintre cele mai pitoresti monumente ale istoriei antice – ansamblul memorial Necropola Shakhi Zinda, numele provenind din persana si inseamna „regele viu”. In prezent Shakhi-Zinda este un centru de pelerinaj, legenda spune ca aici se afla mormantul lui Kusam ibn Abbas, varul profetului Mahomed, dar locul este remarcabil si pentru arhitectura sa. Daca timpul permite ne vom plimba prin bazarul local. Seara, optional, vom putea admira spectacolul de lumini si culori din Piata Registan. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 5 (Luni 23.09.2024): Samarkand – Bukhara 


Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Bukhara. Centrul istoric din Bukhara, oras situat pe Drumul Matasii, vechi de peste 2000 de ani, este unul dintre cele mai bune exemple de orase islamice bine conservate din Asia Centrala din sec. X-XVII, orasul antic persan a servit ca centru major al culturii islamice timp de multe secole. Bukhara a fost multa vreme un important centru economic si cultural in Asia Centrala. Dupa sosire vom incepe explorarea orasului cu Fortareata Ark, resedinta emirilor din Bukhara, Moscheea Bolo Khauz (sec. XVIII), Chashma-Ayub, cladire istorica de cult, denumita dupa Ayyub, cunoscut in Vechiul Testament sub numele de Iov. Conform legendei izvorul aflat aici are puteri vindecatoare. In continuarea zilei vom vedea Mausoleul Samanid, impresionant prin eleganta sa sobra si un bun exemplu de arhitectura din sec. X din intreaga lume musulmana si Medrasa Chor Minor. In incheierea zilei ne vom deplasa inafara orasului pentru a vizita Sitorai Mokhi Khosa, resedinta de vara a ultimilor emiri din Bukhara. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 6 (Marti 24.09.2024): Bukhara


Mic dejun. Vom continua explorarea orasului Bukhara cu Ansamblul Arhitectural Lyab-i Khauz (sec. XVI-XVII), probabil cea mai populara atractie turistica din Bukhara, datorita maretiei sale, fiind delimitat de Medrasa Nodir Divan-Begi, Medrasa Khonako si Medrasa Kukeldas. Vom vizita un atelier de marionete si vom continua cu bazarul local si domurile sale (Toki Saraffon, Toki-Telpak, Toki Zargaron), Medrasa Ulughbek, Medrasa Abdulaziz Khan si Ansamblul Poi-Kalyan (Marele Minaret din sec. XII), simbolul orasului. In timpul vizitelor vom face o pauza pentru a savura un ceai local. In continuarea zilei timp liber pentru a explora individual orasul si cumparaturi. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 7 (Miercuri 25.09.2024): Bukhara – Khiva 


Mic dejun. Ne vom deplasa spre Khiva strabatand Desertul Kyzylkum. Khiva, loc prin care treceau odata  caravanele marelui Drum al Matasii, este un oras muzeu care impresioneaza prin linistea sa. Nu e de mirare ca este considerata perla Uzbekistanului situata in desert. Odata ajunsi in Khiva, ne vom regasi intr-un adevarat oras medieval. Strazile pietruite, moscheile si zidurile maiestuoase ale cetatii il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios turist. Intregul oras vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina cu muzica folclorica si dansuri traditionale


Ziua 8 (Joi 26.09.2024): Khiva 


Mic dejun. Vom incepe explorarea orasului Khiva cu muzeul in aer liber Ichan Kala, complex architectural fortificat ce cuprinde moschei, medrase, minarete si mausolee. In turul de oras vom vedea Palatul Tash-Khauli, numele sau insemnand „casa de piatra”, avand cele mai somptuoase decoratiuni interioare din Khiva, Moscheea Djuma, Mausoleul Pakhlavan Mahmud, Minaretul Kalta Minor. Vom vizita un centru de  de artizanat de sculpturi in lemn, iar in incheierea turului vom face o oprire la Ak - Sheikh Bobo, de unde se poate admira frumoasa panorama a orasului. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 9 (Vineri 27.09.2024) Khiva – Urgench – Istanbul – Bucuresti


Transfer privat la aeroportul din Urgench pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK263 cu decolare la ora 08:20 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 10:35. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1039 cu decolare spre Bucuresti la ora 13:45. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 15:00.


Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 15 PERSOANE. Pentru un grup de 10-14 persoane se percepe un supliment de 190 euro/persoana. Pentru un grup mai mic de 10 persoane, excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii.

Descriere cazare

Tashkent – Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar (scor Booking 8.7) https://mirluxeplaza.uz/ 


Samarkand – Hotel Orient Star 4* sau similar (scor Booking 8.8) https://orientstarhotel.uz/ 


Bukhara – Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar (scor Booking  8.9) https://www.booking.com/hotel/uz/orient-star-varaxsha.ro.html 


Khiva – Hotel Asia Khiva 3* sau similar (scor Booking 9.2) https://www.booking.com/hotel/uz/asia-samarkand.ro.html

Informatii utile calatoriilor in Uzbekistan

Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 30 de zile


Limba oficiala:  uzbeka; 


Ora locala: +2h/+3h fata de Romania


Moneda oficiala: som uzbek (curs oficial 1 EUR = 12,3 UZS; 1 USD = 12,96 UZS); in hoteluri si anumite magazine se poate folosi cardul de credit, dar predomina platile in numerar; se poate achita in anumite locuri direct in EUR sau USD; va recomandam sa aveti pentru plati/schimb valutar bancnote de EUR/USD in stare buna


Vestimentatie: in functie de perioada calatoriei se recomanda a avea in calatorie haine adecvate, respectiv haine subtiri din fibre naturale in zilele calduroase de vara si haine groase in timpul iernii; este recomandata tinuta decenta, regula impusa la vizitarea lacasurilor de cult; in bagaj se recomanda a avea o esarfa, sapca sau palarie pentru protectie impotriva soarelui, precum si ochelari de soare; in anumite lacasuri de cult accesul se face fara incaltaminte


Ambasada Romaniei in Uzbekistan: 


Adresa: Str. Zanjirbog nr. 44 A, Tashkent   


Telefon informatii consulare pentru cetateni romani : +998 71  2526888; +998 78 1205953


Telefon de urgenta: (+998-93) 399 99 06

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala max. 40 kg (2 piese a cate max. 23 kg) si bagaj de mana max. 8 kg pentru fiecare pasager;


ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor;


Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25 euro/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; 


Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);


Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea; 


Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare; 


Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;


Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;


Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta;


Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment;

Servicii ghid/ insotitor de grup


Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 


Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.


Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:


Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56653  – valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.).


Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:


Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;


Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;


Orar de zbor actualizat;

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:


30% se achita la momentul confirmarii rezervarii;


diferenta pana la 50% cu 60 de zile inainte de plecare


diferenta pana la 100% cu 35 de zile inainte de plecare


Pentru solicitari cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.


Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.


Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:


30% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;


50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;


100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.


Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.


Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.


In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Cetatenii romani pot calatori in Uzbekistan cu pasaportul turistic valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei pentru o perioada de max. 30 de zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.  


Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!


Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!


1.Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!


2.Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;


Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.


a.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;


b.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.


c.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.


d.Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.


Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.


Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:


Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/


Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.


Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.


Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor personale


Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Servicii incluse

1 noapte cazare + 1 early check-in la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar in Tashkent
2 nopti cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar in Samarkand
2 nopti cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar in Bukhara
2 nopti cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar in Khiva
mese: 7 mic dejunuri si 7 cine (din care 1 cina cu program folcloric)
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
transport cu trenul de mare viteza “Afrosiyab” pe rutele Tashkent – Samarkand si Samarkand - Bukhara
zbor cu compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 40 kg - 2 piese a cate max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Tashkent
tur de oras in Samarkand
tur de oras in Bukhara
tur de oras in Khiva
taxe turistice
taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul turisticinsotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid national local pe toata durata programului
transfer privat cu autocarul aeroport - hotel – aeroport si hotel – gara – hotel

Servicii excluse

mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 40 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 10 participanti:
Degustare de vinuri in Samarkand: 40 usd/persoana
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.