Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Clasic SPANIA - cu sejur pe COSTA BRAVA 13 zile autocar 2024

Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Program Detaliat :


 



Reducere* pana la 20% - de la 799



Budapesta - Graz - Padova - Monaco - Costa Brava - Avignon - Genova - Sirmione - Postojna



BONUS: 5 cine la hotelul de pe Costa Brava



 



Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 850 km)



Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Budapesta. Seara, croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €, se incaseaza la inscriere), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Optional, se poate achita la ghid, supliment pentru cina bufet suedez (in valoare de 35 €). Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.



 



Ziua 2. BUDAPESTA - GRAZ - PADOVA (cca. 800 km)



Servim micul dejun, apoi pornim spre Graz, unde incepem turul nostru pietonal de la Opera si continuam spre Primarie (Rathaus) pentru a ne bucura de cele mai frumoase cladiri istorice ale orasului. Seara ajungem la cazare in zona Padova, la Hotel Villa Alighieri/ Antille/ similar.



 



Ziua 3. PADOVA - MONACO - AIX-EN-PROVENCE (cca. 730 km)



Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza - Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare, la Aix Hotel/ similar.



 



Ziua 4. AIX-EN-PROVENCE - COSTA BRAVA - MONTSERRAT (cca. 545 km)



Mic dejun. Plecam spre Spania si ne cazam in una din renumitele statiuni de pe Costa Brava. Dupa amiaza timp liber pentru plaja sau excursie optionala (40 €) la "muntele sfant" al Cataloniei - Montserrat, simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Varfurile muntelui apar ca niste degete uriase din gresie, primele lacasuri de rugaciune fiind ridicate aici in jurul anului 1000. Vizitam abatia benedictina Santa Maria de Montserrat si biserica sa, unde se afla vestita "La Moreneta" - Madona Neagra, statuie care o infatiseaza pe Madona cu Pruncul. Lemnul din care s-a facut statuia prezinta fata neagra a Fecioarei, diferit de tot ce ati vazut pana acum. Manastirea a suferit de-a lungul anilor din cauza mai multor calamitati (incendii, razboaie) dar statuia a ramas, ca prin minune, neatinsa, Montserrat devenind un important loc de pelerinaj, cu vizitatori veniti de la mii de kilometri. Cazare in zona Costa Brava, la Hotel Balmes 3*/ similar.



 



Zilele 5 - 8. COSTA BRAVA - Soare, plaja, valuri si multa relaxare!



Va asteapta 5 zile de sejur cu demipensiune pe Costa Brava, una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Spaniei, de la tarmul Mediteranei, loc ideal pentru relaxare, plaja si distractie, si timp suficient pentru a descoperi o parte din istoria si traditiile acestei tari, participand la excursiile optionale organizate de partenerii locali din statiune. Va recomandam excursiile la:





 • Principatul Andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, paradis fara taxe pentru iubitorii de cumparaturi.





 • Girona, descris de Lonely Planet drept “cutia cu bijuterii” (avand foarte multe de oferit: muzee, galerii de arta, biserici gotice si o atmosfera medievala captivanta).





 • Figueres, locul unde s-a nascut renumitul pictor Salvador Dali. Muzeul Teatrului Dali este un obiectiv suprarealist. Acesta a fost distrus considerabil ca si orasul in timpul razboiului civil spaniol, dupa care Salvador Dali a decis sa-si infiinteze propriul muzeu in satul natal, pe ruine.





 • Parcul de distractii PortAventura, unul dintre parcurile tematice cele mai spectaculoase din Europa, unde veti explora cele 5 zone (Mediterrania, Far West, Mexico, China, Polinezia), cu grade diferite de “dificultate”, al caror scop este de a transforma fiecare moment intr - o amintire de neuitat.





 • Nu ratati spectacolul de Flamenco, organizat la un “Castel Medieval”, unde veti lua contact cu acest gen muzical tipic spaniol, caracterizat printr-o ritmicitate pronuntata si declarat de UNESCO drept “patrimoniu al omenirii”.





 



Ziua 9. COSTA BRAVA - BARCELONA



Mic dejun. Timp liber pe Costa Brava, unde nisipul auriu, apele cristaline si vegetatia mediteraneana abundenta va vor oferi amintiri de neuitat. Optional, ne deplasam spre Barcelona si vizitam pitoresc bulevard: Las Rambla, unde ne imbie la tot pasul magazinele cu suvenire, cafenelele si multimea de artisti ambulanti. Barri Gotic, cum e denumit centrul vechi al orasului Barcelona, admiram Catedrala Gotica La Seu, a carei piatra de temelie a fost pusa inca din sec. XIII, dar a fost finalizata abia la inceputul sec. XX. Biserica are 93 m lungime si 40 m latime, iar turnurile cu ceas depasesc inaltimea de 50m. Curtea interioara a catedralei e o adevarata oaza de verdeata cu portocali, palmieri si arbusti cu flori parfumate plantate in jurul Fantanii Gastelor (Font de les Oques). Ajungem si la Muzeul de Ceara, Acvariul si Sagrada Familia, cateva din cele mai interesante obiective din oras. Seara ne intoarcem in Costa Brava pentru cazare in acelasi hotel.



 



Ziua 10. COSTA BRAVA - AVIGNON - CANNES (cca. 590 km)



Mic dejun. Parasim Spania si traversam Franta cu o vizita la Avignon -  capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII) -  cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati - va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti - le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Urmeaza centrul medieval din Avignon, inscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint - Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Cazare in zona Aix-en-Province, la hotel Aix Hotel/ similar.



 



Ziua 11. AIX-EN-PROVENCE - GENOVA - SIRMIONE - PADOVA (cca. 760 km)



Mic dejun. Intram in Italia si vizitam in capitala Liguriei un obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova: Porta Soprana - cea mai veche constructie din Genova (sec. X-XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul- unul dintre cele mai mari din Europa. Plecam apoi spre Padova, strabatand Nordul Italiei, cu oprire pentru a explora Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic inconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Seara, cazare in zona Padova, la Hotel Villa Alighieri/ Antille/ similar.



 



Ziua 12. PADOVA - Pestera POSTOJNA - BUDAPESTA (cca. 740 km)



Mic dejun. Traversam in Slovenia, pentru a vizita pestera Postojna, impresionanta prin dimensiunile sale (ne vom deplasa aproape 4 km cu un trenulet electric), dar si prin bogatia de stalactite si stalagmite. Deplasare spre Budapesta pentru cazare, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar. Pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (50 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala.



 



Ziua 13 BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 850 km)



Mic dejun. Pornim spre Romania. Sosim la Bucuresti dupa ora 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.



 































Date de plecare 2024




Reducere



- 20 %




Reducere



- 15 %




Reducere



- 10 %




Reducere



- 5 %




Loc in Dubla/



SAFE PRICE




Supliment single




Supliment partaj GARANTAT




Copil



6 - 11.99 ani




Al treilea adult




10.06, 11.09




799 €




849 €




899 €




949 €




999 €




350 €




160 €




979 €




989 €




 


 



PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.



PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 2 zile inainte de plecare, urmand ca suplimentul de camera single sa fie achitat obligatoriu inaintea plecarii. Nu se accepta mutare in camera cu ”partaj garantat”, dupa ce a fost achitat avansul, conform scadentelor.



Pentru inscrierile cu pana la 3 zile inainte de plecare, optiunea de partaj va fi reconfirmata cu reprezentantii agentiei.



Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.



 



OFERTE & REDUCERI:



 



REDUCERE HELLO DEAL:



HELLO DEAL -20%, valabil pana la data de 10.02.2024, cu achitarea integrala a pachetului de servicii achizitionat (nu se mai poate aplica o alta reducere suplimentara).



Oferim GARANTIA pretului cu reducerea cea mai mare aplicata, indiferent de momentul rezervarii. Daca dupa efectuarea rezervarii observi un pret mai mic in oferta Hello Holidays pentru acelasi pachet de servicii (cu acelasi program, data de plecare, mijloc de transport, hotel si tip de masa), primesti instant diferenta inapoi (se aplica doar pentru pachetele achizitionate cu oferta HELLO DEAL).



!Locurile alocate cu oferta HELLO DEAL sunt limitate, iar oferta se aplica doar unei selectii de programe. Nu se pot efectua modificari ulterioare cu pastrarea ofertei similare, cum ar fi modificare program sau data plecare.



 



REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:



ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 18.02.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 31.03.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



HELLO SALES -3%, valabil pana la 31.05.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia in ultimii 3 ani.



REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.



REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT



*REDUCERILE se calculeaza din tariful standard pentru loc in camera dubla.



**REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile, iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!



In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.



 



SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere (calculat din tariful standard pentru loc in dubla), iar diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.



In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:



a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)



b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.



c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.



d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.



In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25€/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.



 



Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.



In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 20-29 persoane = 100 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 60 /pers. Turistii vor fi informati despre suplimentul de neintrunire grup maxim cu 1 zi inaintea plecarii. In caz de renuntare a achitarii suplimentului, prin urmare, a renuntarii la rezervare, se va percepe penalizare 100% din costul pachetului.



Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 21 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.





 • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.





 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.





 • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.





 • Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei.





 • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.





 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.





 • In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului.





 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.





 • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (cunoscut si ca tarif Safe Price).





 



Conditii generale transport



 





 • Transportul se realizeaza cu autocare clasificate pentru curse internationale.





 • Repartizarea locurilor in autocar se efectueaza in functie de data inscrierii si de statiunea de destinatie (in cazul in care turistii nu au  achizitionat locuri cu tarif preferential). Repartizarea locurilor in autocar la returul in tara poate fi diferita fata de cea de la plecare (datorita absentei turistilor care nu se intorc in tara, sau datorita prezentei unur turisti care se intorc dupa un sejur de 14 nopti), insa se va efectua in functie de data inscrierii.





 • Calatorii sunt obligati sa se prezinte la locul de preluare cu 15-30 de minute inainte de ora de plecare.





 • Pasagerul are obligatia de a verifica datele inscrise pe voucherul de calatorie sau pe informarea de plecare; semnalarea neconcordantelor trebuie facuta in maximum 1 ora de la transmiterea documentului de calatorie. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.





 • Renuntarea in totalitate sau in parte la serviciile de calatorie numai a unuia sau a mai multor calatori pentru care a fost efectuata rezervarea nu da dreptul celorlalti participanti sa beneficieze de serviciile la care au renuntat ceilalti (ex.: utilizarea locului in mijlocul de transport), indiferent de natura relatiilor dintre semnatarii rezervarii (familie, prieteni, colegi etc.).





 • Calatorul este responsabil pentru bunurile proprii (documente, bijuterii, dispozitive electronice, bani, bagaje etc.) pe tot parcursul calatoriei, Agentia organizatoare fiind exonerata de orice dauna materiala/ financiara rezultata din pierderea, furtul sau confiscarea ori retinerea de catre autoritatile vamale a acestora.





 • Agentia nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea la imbarcare a calatorilor, intarzierea acestora sau nerespectarea indicatiilor privind orarul/locul de imbarcare.





 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.





 • Documente de calatorie: Pasaport si/sau carte de identitate valabile minim 6 luni de la data iesirii din tara (in functie de destinatiile mentionate in programul detaliat, documentul de calatorie acceptat va fi specificat in informarea de plecare). Pentru detalii oficiale de calatorie, va rugam sa consultati www.mae.ro.





 



Conditii specifice



TRANSFERURI DE GRUP



 





 • Tarifele sunt de persoana, tur-retur.





 • Transferurile de grup se confirma automat/garantat in momentul inscrierii, indiferent de numarul de participanti, pentru rezervarile efectuate cu mai mult de 14 zile inaintea plecarii. Pentru orice solicitare ulterioara, transferul se confirma doar in limita disponibilitatii. Pentru rezervarile efectuate cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii, orice solicitare de transfer se confirma in limita disponibilitatii. Transferurile de grup se pot rezerva doar in regim dus-intors. Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;





 • Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin exceptie, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de nr. participantilor, pot implica mai multe mijloace de transport (3-4 schimbari) si pot exista timpi de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea/-ile de catre partener/-ii care efectueaza transferul.





 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de personalul de la bordul autocarului in timpul calatoriei de intoarcere. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata - grupul nu poate astepta turistii care intarzie.





 • Pentru orasele marcate cu ‘’ * ‘’, conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.





 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.





 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.





 



Conditii specific



TRANSFERURI PREMIUM



 





 • *Tarifele sunt de persoana, pe sens.





 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.





 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.





 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.





 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.





 



Conditii generale transport rutier



 





 • In mijloacele de transport sunt strict interzise: fumatul, consumul de bauturi alcoolice, consumul de droguri si substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport.





 • Pasagerii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.





 • Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.





 • Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.





 • Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana – piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a debarca pasagerii.





IMBARCARI GRATUITE DIN TARA



 











































Orasul




Locul de intalnire




BUCURESTI




ACADEMIA MILITARA




PITESTI




PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)




RM. VALCEA




ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274




SIBIU




Benzinaria MOL - Calea Surii Mari




SEBES




ROMPETROL iesire Lancram




DEVA




McDonald’s GARA




TIMISOARA




Benzinaria OMV Gara




ARAD




GAZPROM - Calea Timisorii




 


 



TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA



 



























































































































































































Orasul




Locul de imbarcare




Tarif/pers/tur-retur




Tarif



Premium/



pers/sens




ROMAN




Hotel Roman




65 €




220 €




PIATRA NEAMT




Lidl 1 Mai




65 €




230 €




BACAU




Parcarea Stadionului Municipal




60 €




190 €




ADJUD




Restaurant Atlantivc




55 €




150 €




FOCSANI




Lidl – Fosta Autogara




50 €




130 €




RAMNICU SARAT




Restaurant Turist (Profi)




45 €




100 €




BUZAU




Patinoar Restaurant Diana




45 €




80 €




IASI




Parcare Lidl – vis-a-vis de Iulius Mall




70 €




250 €




VASLUI




Benzinaria OMV (Str.Stefan cel Mare)




65 €




210 €




BARLAD




Statie Renel




65 €




180 €




GALATI




Parcare Sala Sporturilor




50 €




160 €




BRAILA




Panda (Calarasi) – Bariera)




50 €




140 €




SLOBOZIA




Benzinaria Rompetrol (Sos.Bucuresti-Constanta)




60 €




90 €




TULCEA




Parcare Complex Pelican




80 €




180 €




CONSTANTA




Gara CFR




70 €




140 €




MEDGIDIA




Restaurant Balada




70 €




130 €




TARGOVISTE




Hotel Valahia




70 €




100 €




TARGU MURES*




Parcare Kaufland – Bd. Gheorghe Doja




100 €




220 €




MEDIAS*




Autogara




100 €




210 €




SIGHISOARA*




Benzinaria Rompetrol




90 €




190 €




FAGARAS




Casa de Cultura




70 €




170 €




SFANTU GHEORGHE




Benzinaria Rompetrol




70 €




170 €




MIERCUREA CIUC*




Benzinaria MOL – Str. Brasovului




90 €




200 €




BRASOV




Benzinaria Mol - Calea Bucuresti




55 €




120 €




SINAIA




Gara




50 €




100 €




CAMPINA




Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60




45 €




80 €




PLOIESTI




Benzinaria Petrom Metro




40 €




70 €




SLATINA




Benzinaria OMV




60 €




120 €




CRAIOVA




Benzinaria Petrom Gara




65 €




150 €




 


‘’ * ‘’ Conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.



 



Observatii / Conditii de calatorie:



 





 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.





 • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.





 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta si ca sunt valabile.





 • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii. Pentru conditii oficiale de calatorie, este responsabilitatea turistului sa consulte platforma www.mae.ro.





 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.





 • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.





 • Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei.





 • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.





 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.





 • In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului.





 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.





 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.





 • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza altfel, turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.





 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.





 • Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare.  





 • Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.





 • Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 2-3 zile inainte de inceputul calatoriei (sau prin exceptie cu maximum 24 h inainte de plecare), in functie de marimea grupului. Mentiunea ”sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.





 • Atunci cand intalnim in programul detaliat mentiunea ca hotelul se alfa in zona unui anumit oras, hotelul poate fi localizat in interiorul orasului, sau la o distanta de pana la 100 km de orasul mentionat.





 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.





 • In situatia in care turistul are cerinte speciale cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special s.a., acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.





 • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.





 • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.





 • Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).





 • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;





 • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.





 • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.







Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!



 



 



 



 


Servicii incluse

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, exceptie intre zilele 5 pana la 9 (zile libere in statiune)
-7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standarde locale)
-5 cazari cu demipensiune (mic dejun si cina) pe Costa Brava
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Vizite conform program.
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!
**Croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €, se incaseaza la inscriere)

Servicii excluse

-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 24 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna ianuarie 2024; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Program Detaliat :


 



Reducere* pana la 20% - de la 799



Budapesta - Graz - Padova - Monaco - Costa Brava - Avignon - Genova - Sirmione - Postojna



BONUS: 5 cine la hotelul de pe Costa Brava



 



Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 850 km)



Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Budapesta. Seara, croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €, se incaseaza la inscriere), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Optional, se poate achita la ghid, supliment pentru cina bufet suedez (in valoare de 35 €). Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.



 



Ziua 2. BUDAPESTA - GRAZ - PADOVA (cca. 800 km)



Servim micul dejun, apoi pornim spre Graz, unde incepem turul nostru pietonal de la Opera si continuam spre Primarie (Rathaus) pentru a ne bucura de cele mai frumoase cladiri istorice ale orasului. Seara ajungem la cazare in zona Padova, la Hotel Villa Alighieri/ Antille/ similar.



 



Ziua 3. PADOVA - MONACO - AIX-EN-PROVENCE (cca. 730 km)



Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza - Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare, la Aix Hotel/ similar.



 



Ziua 4. AIX-EN-PROVENCE - COSTA BRAVA - MONTSERRAT (cca. 545 km)



Mic dejun. Plecam spre Spania si ne cazam in una din renumitele statiuni de pe Costa Brava. Dupa amiaza timp liber pentru plaja sau excursie optionala (40 €) la "muntele sfant" al Cataloniei - Montserrat, simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Varfurile muntelui apar ca niste degete uriase din gresie, primele lacasuri de rugaciune fiind ridicate aici in jurul anului 1000. Vizitam abatia benedictina Santa Maria de Montserrat si biserica sa, unde se afla vestita "La Moreneta" - Madona Neagra, statuie care o infatiseaza pe Madona cu Pruncul. Lemnul din care s-a facut statuia prezinta fata neagra a Fecioarei, diferit de tot ce ati vazut pana acum. Manastirea a suferit de-a lungul anilor din cauza mai multor calamitati (incendii, razboaie) dar statuia a ramas, ca prin minune, neatinsa, Montserrat devenind un important loc de pelerinaj, cu vizitatori veniti de la mii de kilometri. Cazare in zona Costa Brava, la Hotel Balmes 3*/ similar.



 



Zilele 5 - 8. COSTA BRAVA - Soare, plaja, valuri si multa relaxare!



Va asteapta 5 zile de sejur cu demipensiune pe Costa Brava, una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Spaniei, de la tarmul Mediteranei, loc ideal pentru relaxare, plaja si distractie, si timp suficient pentru a descoperi o parte din istoria si traditiile acestei tari, participand la excursiile optionale organizate de partenerii locali din statiune. Va recomandam excursiile la:





 • Principatul Andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, paradis fara taxe pentru iubitorii de cumparaturi.





 • Girona, descris de Lonely Planet drept “cutia cu bijuterii” (avand foarte multe de oferit: muzee, galerii de arta, biserici gotice si o atmosfera medievala captivanta).





 • Figueres, locul unde s-a nascut renumitul pictor Salvador Dali. Muzeul Teatrului Dali este un obiectiv suprarealist. Acesta a fost distrus considerabil ca si orasul in timpul razboiului civil spaniol, dupa care Salvador Dali a decis sa-si infiinteze propriul muzeu in satul natal, pe ruine.





 • Parcul de distractii PortAventura, unul dintre parcurile tematice cele mai spectaculoase din Europa, unde veti explora cele 5 zone (Mediterrania, Far West, Mexico, China, Polinezia), cu grade diferite de “dificultate”, al caror scop este de a transforma fiecare moment intr - o amintire de neuitat.





 • Nu ratati spectacolul de Flamenco, organizat la un “Castel Medieval”, unde veti lua contact cu acest gen muzical tipic spaniol, caracterizat printr-o ritmicitate pronuntata si declarat de UNESCO drept “patrimoniu al omenirii”.





 



Ziua 9. COSTA BRAVA - BARCELONA



Mic dejun. Timp liber pe Costa Brava, unde nisipul auriu, apele cristaline si vegetatia mediteraneana abundenta va vor oferi amintiri de neuitat. Optional, ne deplasam spre Barcelona si vizitam pitoresc bulevard: Las Rambla, unde ne imbie la tot pasul magazinele cu suvenire, cafenelele si multimea de artisti ambulanti. Barri Gotic, cum e denumit centrul vechi al orasului Barcelona, admiram Catedrala Gotica La Seu, a carei piatra de temelie a fost pusa inca din sec. XIII, dar a fost finalizata abia la inceputul sec. XX. Biserica are 93 m lungime si 40 m latime, iar turnurile cu ceas depasesc inaltimea de 50m. Curtea interioara a catedralei e o adevarata oaza de verdeata cu portocali, palmieri si arbusti cu flori parfumate plantate in jurul Fantanii Gastelor (Font de les Oques). Ajungem si la Muzeul de Ceara, Acvariul si Sagrada Familia, cateva din cele mai interesante obiective din oras. Seara ne intoarcem in Costa Brava pentru cazare in acelasi hotel.



 



Ziua 10. COSTA BRAVA - AVIGNON - CANNES (cca. 590 km)



Mic dejun. Parasim Spania si traversam Franta cu o vizita la Avignon -  capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII) -  cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati - va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti - le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Urmeaza centrul medieval din Avignon, inscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint - Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Cazare in zona Aix-en-Province, la hotel Aix Hotel/ similar.



 



Ziua 11. AIX-EN-PROVENCE - GENOVA - SIRMIONE - PADOVA (cca. 760 km)



Mic dejun. Intram in Italia si vizitam in capitala Liguriei un obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova: Porta Soprana - cea mai veche constructie din Genova (sec. X-XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul- unul dintre cele mai mari din Europa. Plecam apoi spre Padova, strabatand Nordul Italiei, cu oprire pentru a explora Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic inconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Seara, cazare in zona Padova, la Hotel Villa Alighieri/ Antille/ similar.



 



Ziua 12. PADOVA - Pestera POSTOJNA - BUDAPESTA (cca. 740 km)



Mic dejun. Traversam in Slovenia, pentru a vizita pestera Postojna, impresionanta prin dimensiunile sale (ne vom deplasa aproape 4 km cu un trenulet electric), dar si prin bogatia de stalactite si stalagmite. Deplasare spre Budapesta pentru cazare, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar. Pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (50 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala.



 



Ziua 13 BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 850 km)



Mic dejun. Pornim spre Romania. Sosim la Bucuresti dupa ora 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.



 































Date de plecare 2024




Reducere



- 20 %




Reducere



- 15 %




Reducere



- 10 %




Reducere



- 5 %




Loc in Dubla/



SAFE PRICE




Supliment single




Supliment partaj GARANTAT




Copil



6 - 11.99 ani




Al treilea adult




10.06, 11.09




799 €




849 €




899 €




949 €




999 €




350 €




160 €




979 €




989 €




 


 



PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.



PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 2 zile inainte de plecare, urmand ca suplimentul de camera single sa fie achitat obligatoriu inaintea plecarii. Nu se accepta mutare in camera cu ”partaj garantat”, dupa ce a fost achitat avansul, conform scadentelor.



Pentru inscrierile cu pana la 3 zile inainte de plecare, optiunea de partaj va fi reconfirmata cu reprezentantii agentiei.



Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.



 



OFERTE & REDUCERI:



 



REDUCERE HELLO DEAL:



HELLO DEAL -20%, valabil pana la data de 10.02.2024, cu achitarea integrala a pachetului de servicii achizitionat (nu se mai poate aplica o alta reducere suplimentara).



Oferim GARANTIA pretului cu reducerea cea mai mare aplicata, indiferent de momentul rezervarii. Daca dupa efectuarea rezervarii observi un pret mai mic in oferta Hello Holidays pentru acelasi pachet de servicii (cu acelasi program, data de plecare, mijloc de transport, hotel si tip de masa), primesti instant diferenta inapoi (se aplica doar pentru pachetele achizitionate cu oferta HELLO DEAL).



!Locurile alocate cu oferta HELLO DEAL sunt limitate, iar oferta se aplica doar unei selectii de programe. Nu se pot efectua modificari ulterioare cu pastrarea ofertei similare, cum ar fi modificare program sau data plecare.



 



REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:



ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 18.02.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 31.03.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



HELLO SALES -3%, valabil pana la 31.05.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 



CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia in ultimii 3 ani.



REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.



REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT



*REDUCERILE se calculeaza din tariful standard pentru loc in camera dubla.



**REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile, iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!



In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.



 



SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere (calculat din tariful standard pentru loc in dubla), iar diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.



In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:



a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)



b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.



c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.



d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.



In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25€/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.



 



Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.



In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 20-29 persoane = 100 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 60 /pers. Turistii vor fi informati despre suplimentul de neintrunire grup maxim cu 1 zi inaintea plecarii. In caz de renuntare a achitarii suplimentului, prin urmare, a renuntarii la rezervare, se va percepe penalizare 100% din costul pachetului.



Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 21 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.





 • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.





 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.





 • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.





 • Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei.





 • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.





 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.





 • In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului.





 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.





 • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (cunoscut si ca tarif Safe Price).





 



Conditii generale transport



 





 • Transportul se realizeaza cu autocare clasificate pentru curse internationale.





 • Repartizarea locurilor in autocar se efectueaza in functie de data inscrierii si de statiunea de destinatie (in cazul in care turistii nu au  achizitionat locuri cu tarif preferential). Repartizarea locurilor in autocar la returul in tara poate fi diferita fata de cea de la plecare (datorita absentei turistilor care nu se intorc in tara, sau datorita prezentei unur turisti care se intorc dupa un sejur de 14 nopti), insa se va efectua in functie de data inscrierii.





 • Calatorii sunt obligati sa se prezinte la locul de preluare cu 15-30 de minute inainte de ora de plecare.





 • Pasagerul are obligatia de a verifica datele inscrise pe voucherul de calatorie sau pe informarea de plecare; semnalarea neconcordantelor trebuie facuta in maximum 1 ora de la transmiterea documentului de calatorie. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.





 • Renuntarea in totalitate sau in parte la serviciile de calatorie numai a unuia sau a mai multor calatori pentru care a fost efectuata rezervarea nu da dreptul celorlalti participanti sa beneficieze de serviciile la care au renuntat ceilalti (ex.: utilizarea locului in mijlocul de transport), indiferent de natura relatiilor dintre semnatarii rezervarii (familie, prieteni, colegi etc.).





 • Calatorul este responsabil pentru bunurile proprii (documente, bijuterii, dispozitive electronice, bani, bagaje etc.) pe tot parcursul calatoriei, Agentia organizatoare fiind exonerata de orice dauna materiala/ financiara rezultata din pierderea, furtul sau confiscarea ori retinerea de catre autoritatile vamale a acestora.





 • Agentia nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea la imbarcare a calatorilor, intarzierea acestora sau nerespectarea indicatiilor privind orarul/locul de imbarcare.





 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.





 • Documente de calatorie: Pasaport si/sau carte de identitate valabile minim 6 luni de la data iesirii din tara (in functie de destinatiile mentionate in programul detaliat, documentul de calatorie acceptat va fi specificat in informarea de plecare). Pentru detalii oficiale de calatorie, va rugam sa consultati www.mae.ro.





 



Conditii specifice



TRANSFERURI DE GRUP



 





 • Tarifele sunt de persoana, tur-retur.





 • Transferurile de grup se confirma automat/garantat in momentul inscrierii, indiferent de numarul de participanti, pentru rezervarile efectuate cu mai mult de 14 zile inaintea plecarii. Pentru orice solicitare ulterioara, transferul se confirma doar in limita disponibilitatii. Pentru rezervarile efectuate cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii, orice solicitare de transfer se confirma in limita disponibilitatii. Transferurile de grup se pot rezerva doar in regim dus-intors. Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;





 • Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin exceptie, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de nr. participantilor, pot implica mai multe mijloace de transport (3-4 schimbari) si pot exista timpi de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea/-ile de catre partener/-ii care efectueaza transferul.





 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de personalul de la bordul autocarului in timpul calatoriei de intoarcere. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata - grupul nu poate astepta turistii care intarzie.





 • Pentru orasele marcate cu ‘’ * ‘’, conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.





 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.





 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.





 



Conditii specific



TRANSFERURI PREMIUM



 





 • *Tarifele sunt de persoana, pe sens.





 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.





 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.





 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.





 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.





 



Conditii generale transport rutier



 





 • In mijloacele de transport sunt strict interzise: fumatul, consumul de bauturi alcoolice, consumul de droguri si substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport.





 • Pasagerii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.





 • Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.





 • Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.





 • Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana – piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a debarca pasagerii.





IMBARCARI GRATUITE DIN TARA



 











































Orasul




Locul de intalnire




BUCURESTI




ACADEMIA MILITARA




PITESTI




PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)




RM. VALCEA




ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274




SIBIU




Benzinaria MOL - Calea Surii Mari




SEBES




ROMPETROL iesire Lancram




DEVA




McDonald’s GARA




TIMISOARA




Benzinaria OMV Gara




ARAD




GAZPROM - Calea Timisorii




 


 



TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA



 



























































































































































































Orasul




Locul de imbarcare




Tarif/pers/tur-retur




Tarif



Premium/



pers/sens




ROMAN




Hotel Roman




65 €




220 €




PIATRA NEAMT




Lidl 1 Mai




65 €




230 €




BACAU




Parcarea Stadionului Municipal




60 €




190 €




ADJUD




Restaurant Atlantivc




55 €




150 €




FOCSANI




Lidl – Fosta Autogara




50 €




130 €




RAMNICU SARAT




Restaurant Turist (Profi)




45 €




100 €




BUZAU




Patinoar Restaurant Diana




45 €




80 €




IASI




Parcare Lidl – vis-a-vis de Iulius Mall




70 €




250 €




VASLUI




Benzinaria OMV (Str.Stefan cel Mare)




65 €




210 €




BARLAD




Statie Renel




65 €




180 €




GALATI




Parcare Sala Sporturilor




50 €




160 €




BRAILA




Panda (Calarasi) – Bariera)




50 €




140 €




SLOBOZIA




Benzinaria Rompetrol (Sos.Bucuresti-Constanta)




60 €




90 €




TULCEA




Parcare Complex Pelican




80 €




180 €




CONSTANTA




Gara CFR




70 €




140 €




MEDGIDIA




Restaurant Balada




70 €




130 €




TARGOVISTE




Hotel Valahia




70 €




100 €




TARGU MURES*




Parcare Kaufland – Bd. Gheorghe Doja




100 €




220 €




MEDIAS*




Autogara




100 €




210 €




SIGHISOARA*




Benzinaria Rompetrol




90 €




190 €




FAGARAS




Casa de Cultura




70 €




170 €




SFANTU GHEORGHE




Benzinaria Rompetrol




70 €




170 €




MIERCUREA CIUC*




Benzinaria MOL – Str. Brasovului




90 €




200 €




BRASOV




Benzinaria Mol - Calea Bucuresti




55 €




120 €




SINAIA




Gara




50 €




100 €




CAMPINA




Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60




45 €




80 €




PLOIESTI




Benzinaria Petrom Metro




40 €




70 €




SLATINA




Benzinaria OMV




60 €




120 €




CRAIOVA




Benzinaria Petrom Gara




65 €




150 €




 


‘’ * ‘’ Conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.



 



Observatii / Conditii de calatorie:



 





 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.





 • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.





 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta si ca sunt valabile.





 • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii. Pentru conditii oficiale de calatorie, este responsabilitatea turistului sa consulte platforma www.mae.ro.





 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.





 • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.





 • Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei.





 • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.





 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.





 • In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului.





 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.





 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.





 • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza altfel, turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.





 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.





 • Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare.  





 • Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.





 • Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 2-3 zile inainte de inceputul calatoriei (sau prin exceptie cu maximum 24 h inainte de plecare), in functie de marimea grupului. Mentiunea ”sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.





 • Atunci cand intalnim in programul detaliat mentiunea ca hotelul se alfa in zona unui anumit oras, hotelul poate fi localizat in interiorul orasului, sau la o distanta de pana la 100 km de orasul mentionat.





 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.





 • In situatia in care turistul are cerinte speciale cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special s.a., acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.





 • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.





 • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.





 • Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).





 • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;





 • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.





 • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.







Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!



 



 



 



 


Servicii incluse

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, exceptie intre zilele 5 pana la 9 (zile libere in statiune)
-7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standarde locale)
-5 cazari cu demipensiune (mic dejun si cina) pe Costa Brava
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Vizite conform program.
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!
**Croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €, se incaseaza la inscriere)

Servicii excluse

-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 24 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna ianuarie 2024; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani