Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PELERINAJ 3 ZILE MANASTIRI NEMTENE

Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include:  
 - transport cu autocar clasificat;
 - 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
 - intrarile la obiectivele turistice;
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
 - asigurare medicala (dupa caz) si storno, locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1,75 lei/pers/loc rand 2,50 lei/pers /loc rand 3), vizite optionale, alte taxe de vizitare, ghizii locali specializati, taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz), supliment 2 cine - 140 lei/pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup), se achita OBLIGATORIU in agentie, inainte de plecare, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata

 - cash in agentiile de turism;
 - cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. 
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 250 lei/pers.
 
Grup minim: 25 persoane
In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
 - Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (515 lei).
 - Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (670 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 - Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia A???ZL?sau similarA???Z face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor cae ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 

NOTA transferuri:
Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Ruta Loc imbarcare Tarif / persoana / dus - intors 
Campina  - Bucuresti - retur Benzinarie OMV doar retur - 100,00 lei
Giurgiu  - Bucuresti - retur Rompetrol vis-a-vis de Kaufland -175,00 lei
Mioveni  - Bucuresti - retur Catedrala Sf Petru si Pavel -  220,00 lei
Pitesti  - Bucuresti - retur Petrom Podul Viilor - 200.00 lei
Rm Valcea  - Bucuresti - retur Gara - 250,00 lei
Ploiesti  - Bucuresti - retur Benzinaria Petrom Metro Doar retur - 90,00 lei
Targoviste  - Bucuresti - retur Hotel Valahia -180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include:  
 - transport cu autocar clasificat;
 - 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
 - intrarile la obiectivele turistice;
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
 - asigurare medicala (dupa caz) si storno, locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1,75 lei/pers/loc rand 2,50 lei/pers /loc rand 3), vizite optionale, alte taxe de vizitare, ghizii locali specializati, taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz), supliment 2 cine - 140 lei/pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup), se achita OBLIGATORIU in agentie, inainte de plecare, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata

 - cash in agentiile de turism;
 - cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. 
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 250 lei/pers.
 
Grup minim: 25 persoane
In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
 - Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (515 lei).
 - Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (670 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 - Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia A???ZL?sau similarA???Z face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor cae ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 

NOTA transferuri:
Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Ruta Loc imbarcare Tarif / persoana / dus - intors 
Campina  - Bucuresti - retur Benzinarie OMV doar retur - 100,00 lei
Giurgiu  - Bucuresti - retur Rompetrol vis-a-vis de Kaufland -175,00 lei
Mioveni  - Bucuresti - retur Catedrala Sf Petru si Pavel -  220,00 lei
Pitesti  - Bucuresti - retur Petrom Podul Viilor - 200.00 lei
Rm Valcea  - Bucuresti - retur Gara - 250,00 lei
Ploiesti  - Bucuresti - retur Benzinaria Petrom Metro Doar retur - 90,00 lei
Targoviste  - Bucuresti - retur Hotel Valahia -180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Itinerariu

Ziua 1

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe traseul Bucuresti - Brasov - Gheorghieni - Bicaz - Piatra Neamt. 
 - Traversam Cheile Bicazului, supranumite si poarta dintre Moldova si Transilvania. Situate in muntii Hasmas, Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Cheile au fost sculptate natural de raul Bicaz, dand nastere unor peisaje spectaculoase. Vom vedea si Lacul Rosu al carui nume provine de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi cu oxizi de fier. -  Scurta oprire in punctul LA LEBEDE unde vom avea ocazia sa admiram lebedele aclimatizate pe lacul Pangarati.
 -  Manastirea Pangarati isi are inceputurile in secolul al XV-lea, cand pe aceste meleaguri traiau calugari sihastrii, dintre care cel mai cunoscut era Cuviosul Simeon. Biserica veche a manastirii a fost zidita din piatra, in anul 1560, de catre Alexandru Lapusneanu. Ea este o constructie masiva din piatra cu doua biserici suprapuse, cea de la subsol, inchinata initial Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, are intrarea prin sud si cea de sus, inchinata Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, hramul principal al manastirii, are intrarea prin partea nordica.
 - Manastirea Bistrita este zidita in stil bizantin, fiind ctitoria domnitorului Alexandru cel Bun. Printre odoarele bisericii se remarca icoana Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. In biserica manastirii sunt inmormantati: Alexandru cel Bun, sotia lui Ana, Alexandru - fiul lui Stefan cel Mare.
Cazare la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt. 

Ziua 2

Mic dejun. Vom vizita:
 - Mananstirea Neamt este cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova, declarat monument istoric. Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la Manastirea Neamt este cea mai veche icoana a noastra, datand din anul 665 si fiind pictata in Lida, patria Sfantului Gheorghe. Aceasta sfanta icoana a fost daruita voievodului Alexandru cel Bun de imparatul Bizantului, Ioan al VIII-lea Paleologul, in anul 1429.
 - Manastirea Rasca este construita in anul 1359 de catre domnitorul Bogdan I al Moldovei, numindu-se initial Manastirea Bogdanesti. Distrusa de tatari in anul 1510, biserica avea sa fie reconstruita de catre domnitorul Petru Rares in anul 1541. Hramul vechi al manastirii este Sfantul Ierarh Nicolae, iar dupa 1990 s-a adaugat si un al doilea hram, Inaltarea Sfintei Cruci, cu ocazia primirii din Grecia a unei particele din lemnul Sfintei Cruci. Fiind asezata intr-o zona retrasa, manastirea a fost folosita ca temnita pentru unii boieri. Domnitorul Mihai Sturza l-a inchis 6 luni in anul 1844 pe istoricul Mihail Kogalniceanu pe motiv ca ideile lui Kogalniceanu nu conveneau domniei sale. Intre anii 1916-1918 in timpul primului razboi mondial, calugarii manastirii Rasca au mers ca infirmieri pentru soldatii romani, raniti pe front, iar chiliile manastirii au fost folosite ca spital. In pridvor pe stanga se vede mormantul sotiei lui Alexandru Lapusneanu.  
Ruinele Catedralei din Baia, judetul Suceava. Asezarea medievala de la Baia dateaza din prima jumatate a secolului al XIII-lea, fiind populata de sasii veniti din Transilvania in Moldova, atat inainte cat si dupa marea invazie mongola din anul 1241. Din perioada sasilor au ramas ruinele unei biserici catolice. 
 - Manastirea de stil vechi Sfantul Mina este o manastire cu obste de calugari. Aici se gasesc ca sfinte moaste: o particica din Braul Maicii Domnului, Incaltamintea Sf. Ier. Spiridon, si particele ale: Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Ier. Nicolae, Ioan Maximovici, Sf. Ap.: Matei, Vartolomeu, Filip, Sf. Mc. Procopie, Luchian, Agapit, Lavru, Victor, Severian, Marina, Hristina, Iustina, Sf. Cuv. Antonie.
 -  Mananstirea Razboieni este o biserica mausoleu ctitorita de catre Stefan cel Mare la 20 de ani dupa batalia pierduta la Razboieni in fata turcilor si care respecta arhitectura bisericilor ridicate de catre domnitor. Biserica a fost ridicata pe oasele boierilor cazuti in batalia de la Razboieni. Aici se gasesc doua icoane facatoare de minuni, reprezentand pe Maica Domnului si pe Sfanta Ana.
 -  Piatra Neamt - TUR PIETONAL (vedere exterioara): Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (ridicata in anul 1497 de Stefan cel Mare), Turnul lui Stefan, Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni, Muzeul de Istorie si Arheologie (fosta primarie).
Cazare la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt. 

Ziua 3

Mic dejun.  
Biserica Roznovanu (vedere exterioara). Biserica veche din Roznov este zidita in anul 1771 de catre Marele logofat al Moldovei, Nicolae Russet Roznovanu. Edificiul ne surprinde atat prin dimensiunile uriase cat si arhitectura care nu are nimic de a face cu stilul moldovenesc, ci cu stilul rusesc. Explicatia acestui aspect este faptul ca familia Roznovanu a fost legata de nobilimea rusasi familia tarului, la care se adauga faptul ca insusi ctitorul bisericii a urmat scoala de ofiteri in Rusia. Catapeteasma a fost executata la Moscova si este total diferita de canoanele obisnuite, fiind construita din bronz aurit si frapeaza prin opulenta si stralucirea ornamentatiei.
 -  Manastirea Nechit are peste 600 ani de existenta. De-a lungul anului, Manastirea sarbatoreste pe parcursul anului trei hramuri: Schimbarea la fata pe 6 august, Sf. Mc. Zenovie si Zenovia pe 30 octombrie si Sf. Ier. Spiridon pe 12 decembrie.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.

Ziua 1

Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe traseul Bucuresti - Brasov - Gheorghieni - Bicaz - Piatra Neamt. 
 - Traversam Cheile Bicazului, supranumite si poarta dintre Moldova si Transilvania. Situate in muntii Hasmas, Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Cheile au fost sculptate natural de raul Bicaz, dand nastere unor peisaje spectaculoase. Vom vedea si Lacul Rosu al carui nume provine de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi cu oxizi de fier. -  Scurta oprire in punctul LA LEBEDE unde vom avea ocazia sa admiram lebedele aclimatizate pe lacul Pangarati.
 -  Manastirea Pangarati isi are inceputurile in secolul al XV-lea, cand pe aceste meleaguri traiau calugari sihastrii, dintre care cel mai cunoscut era Cuviosul Simeon. Biserica veche a manastirii a fost zidita din piatra, in anul 1560, de catre Alexandru Lapusneanu. Ea este o constructie masiva din piatra cu doua biserici suprapuse, cea de la subsol, inchinata initial Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, are intrarea prin sud si cea de sus, inchinata Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, hramul principal al manastirii, are intrarea prin partea nordica.
 - Manastirea Bistrita este zidita in stil bizantin, fiind ctitoria domnitorului Alexandru cel Bun. Printre odoarele bisericii se remarca icoana Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. In biserica manastirii sunt inmormantati: Alexandru cel Bun, sotia lui Ana, Alexandru - fiul lui Stefan cel Mare.
Cazare la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt. 

Ziua 2

Mic dejun. Vom vizita:
 - Mananstirea Neamt este cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova, declarat monument istoric. Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la Manastirea Neamt este cea mai veche icoana a noastra, datand din anul 665 si fiind pictata in Lida, patria Sfantului Gheorghe. Aceasta sfanta icoana a fost daruita voievodului Alexandru cel Bun de imparatul Bizantului, Ioan al VIII-lea Paleologul, in anul 1429.
 - Manastirea Rasca este construita in anul 1359 de catre domnitorul Bogdan I al Moldovei, numindu-se initial Manastirea Bogdanesti. Distrusa de tatari in anul 1510, biserica avea sa fie reconstruita de catre domnitorul Petru Rares in anul 1541. Hramul vechi al manastirii este Sfantul Ierarh Nicolae, iar dupa 1990 s-a adaugat si un al doilea hram, Inaltarea Sfintei Cruci, cu ocazia primirii din Grecia a unei particele din lemnul Sfintei Cruci. Fiind asezata intr-o zona retrasa, manastirea a fost folosita ca temnita pentru unii boieri. Domnitorul Mihai Sturza l-a inchis 6 luni in anul 1844 pe istoricul Mihail Kogalniceanu pe motiv ca ideile lui Kogalniceanu nu conveneau domniei sale. Intre anii 1916-1918 in timpul primului razboi mondial, calugarii manastirii Rasca au mers ca infirmieri pentru soldatii romani, raniti pe front, iar chiliile manastirii au fost folosite ca spital. In pridvor pe stanga se vede mormantul sotiei lui Alexandru Lapusneanu.  
Ruinele Catedralei din Baia, judetul Suceava. Asezarea medievala de la Baia dateaza din prima jumatate a secolului al XIII-lea, fiind populata de sasii veniti din Transilvania in Moldova, atat inainte cat si dupa marea invazie mongola din anul 1241. Din perioada sasilor au ramas ruinele unei biserici catolice. 
 - Manastirea de stil vechi Sfantul Mina este o manastire cu obste de calugari. Aici se gasesc ca sfinte moaste: o particica din Braul Maicii Domnului, Incaltamintea Sf. Ier. Spiridon, si particele ale: Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Ier. Nicolae, Ioan Maximovici, Sf. Ap.: Matei, Vartolomeu, Filip, Sf. Mc. Procopie, Luchian, Agapit, Lavru, Victor, Severian, Marina, Hristina, Iustina, Sf. Cuv. Antonie.
 -  Mananstirea Razboieni este o biserica mausoleu ctitorita de catre Stefan cel Mare la 20 de ani dupa batalia pierduta la Razboieni in fata turcilor si care respecta arhitectura bisericilor ridicate de catre domnitor. Biserica a fost ridicata pe oasele boierilor cazuti in batalia de la Razboieni. Aici se gasesc doua icoane facatoare de minuni, reprezentand pe Maica Domnului si pe Sfanta Ana.
 -  Piatra Neamt - TUR PIETONAL (vedere exterioara): Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (ridicata in anul 1497 de Stefan cel Mare), Turnul lui Stefan, Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni, Muzeul de Istorie si Arheologie (fosta primarie).
Cazare la Hotel Grand Ceahlau 3* sau similar in Piatra Neamt. 

Ziua 3

Mic dejun.  
Biserica Roznovanu (vedere exterioara). Biserica veche din Roznov este zidita in anul 1771 de catre Marele logofat al Moldovei, Nicolae Russet Roznovanu. Edificiul ne surprinde atat prin dimensiunile uriase cat si arhitectura care nu are nimic de a face cu stilul moldovenesc, ci cu stilul rusesc. Explicatia acestui aspect este faptul ca familia Roznovanu a fost legata de nobilimea rusasi familia tarului, la care se adauga faptul ca insusi ctitorul bisericii a urmat scoala de ofiteri in Rusia. Catapeteasma a fost executata la Moscova si este total diferita de canoanele obisnuite, fiind construita din bronz aurit si frapeaza prin opulenta si stralucirea ornamentatiei.
 -  Manastirea Nechit are peste 600 ani de existenta. De-a lungul anului, Manastirea sarbatoreste pe parcursul anului trei hramuri: Schimbarea la fata pe 6 august, Sf. Mc. Zenovie si Zenovia pe 30 octombrie si Sf. Ier. Spiridon pe 12 decembrie.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.